Coendersbuurt, spoorzone Delft

Spoorzone Delft

In de Spoorzone in Delft wordt mensen een kans geboden om een eigen huis te realiseren. Het Ontwikkelbedrijf heeft een aantal uitgangspunten voor de nieuwe Coendersbuurt opgesteld. Er zijn architecten geselecteerd die hun ideeën voor deze buurt hebben gepresenteerd op de eerste woonbeurs op 8 maart 2014. Wij hebben gekozen voor een klassiek huis in deze nieuwe wijk in de binnenstad van Delft. Er was veel belangstelling! Met de geïnteresseerden gaan we kijken of we een gedeelte van deze straatjes kunnen realiseren.

Het huis ligt aan een fijne, autoluwe straat. De parkeeroplossing van de Gemeente Delft betekent echter dat de auto's op de begane grond aan de achterzijde staan. Daar is geen tuin. Het terras ligt op de eerste verdieping aan de achterzijde. Eén zonnige gelijkvloerse woonkeuken/kamer is niet mogelijk.

In dit ontwerp heeft een trap de bindende functie gekregen. Een trap als een houten meubel in 2 verdiepingen. De rap is breed, 2 meter, en heeft na 4 luie treden een speelbordes, iets lager dan tafelhoogte. Je zit op een tribune. Vanaf ongeveer 1,5 meter wordt de trap smaller en ligt er een tweede bordes op de hoogte van de eerste verdieping. Wie op dit bordes zit, kan zijn verhaal kwijt aan 2 verdiepingen tegelijkertijd. Het kan ook de kerstboom zijn.

Naar aanleiding van deze presentatie zijn door SCALA een tweetal woonhuizen in voorbereiding.

Toon project op kaart Download PDF
Toon alle projecten op kaart ×
×