Woningen De Kom Nieuw Vennep

Nieuw-Vennep

De kern van het dorp Nieuw Vennep is vernieuwd en deels verstedelijkt. De Nieuwe Kom vormt de overgang tussen het 'stedelijke deel' en de dorpse straten.

De noordwand van de Doorbraak –achter het cultureel centrum– bestaat uit sociale woningbouw in appartementen en kleine eengezinswoningen. De levendigheid van de pleinwand en de maatverschillen tussen appartementenblokken en eengezonswoningen zijn op elkaar betrokken.

De Jonker van de Pollstraat is in zijn geheel herontworpen. diepe tuinen, parkeren achgter de woningen en een levendig straatbeeld binnen een tuindorpachtig beeld was het uitgangspunt.

Het project wordt in een 'lean' planteam gerealiseerd waarbij budgetcontrole, uitvoeringssystematiek en bouwkundige oplossingen vroegtijdig zijn aangepakt.

Opdrachtgeevr: Ymere, Amsterdam Hoofddorp

Ontwerp: Peter Drijver, Jean Paul van Alten SCALA architecten

Uitvoering & BIM: Thunissen Bouw

EP advies: Nieman

Toon project op kaart
Toon alle projecten op kaart ×
×